Aan de temperaturen en de opkomst ligt het niet.

De weerberichten gaven nog regen aan maar niets van dat. De zon kwam zelfs nog door. De A-groep vertrok met 6 man voor een rondje Brabant waarschijnlijk om de luwte op te zoeken.

De B-groep gaat met 13 man voor een rondje Hellegatsplein.  De eerste kilometers mogelijk iets te hard maar ja met z’n wind in de rug moet je bijna remmen om geen 40 te rijden. Richting de Kramer krijgen we de wind schuin voor en weten we direct dat het een pittig ritje zou worden. Over Flakkee loodst Jacco ons vakkundig over de mooiste wegen. Geen auto te bekennen en haast overal schoon en droog. Net voor de schapentunnel nog een hachelijk moment. Ron komt met gang aan bij een bocht en vliegt daar bijna uit. Met we vlieg en kunstwerk weet ik uit de berm te blijven. Dit had net zo goed een Roelletje kunnen worden. Eenmaal bij de Kreekraksluis krijgen we de wind op kop. Zo door de polder richting Dinteloord beginnen de eersten te kraken. Door de polder richting Steenbergen zakt het tempo terug richting de 20 km/uur. Met wat extra hulp van Marco en Wim L wordt het leed verzacht in de 2e waaier. Van Steenbergen naar Lepelstraat om vervolgens via Tholen naar Smerdiek te vertrekken.  Net voor Tholen staat is oudste lid Leen net even bij te komen. Helaas voor hem is hij net niet snel genoeg op de fiets om aan te pikken. Met wat duw en trekwerk komen we de Thoolse brug op en over. Bij de meesten is het beste er af. Op het fietspad naar Poortvliet breekt het in tweeën. Samen met Marco brengen we de tweede groep naar Smerdiek. Met 95 km op de teller mogen we weer niet klagen.

Leen komt niet veel later ook binnen. Knap hoor op die leeftijd.

De A-groep is wat verlaat door 2 lekke banden en waarschijnlijk wachten op Simon. Die was helemaal kapot. Het halfuurtje extra levert 106 km op.

Op ons wacht een heerlijke taart en paling. Veel stof om over te praten natuurlijk.

Gr. Jaap