In de morgen nog regen maar zo tegen de middag wordt het droog.

Al we e buienradar moeten geloven dan blijft er boven Schouwen een hele middag een bui hangen. Dan maar richting Zuid Beveland.

Aan de start is het nog rustig al ik aan kom. Gelukkig druppelen er nog een aantal renners binnen. De bus uit Tholen is iets te laat vertrokken dus over half 2 komen ze aan op Smerdiek. Totaal toch nog 13 mannen en 1 vrouw aan de start. Beide groepen besluiten voor vertrek richting de Oesterdam te gaan. Er is nauwelijks wind en het gaat fluitend.  Halverwege rijden we de mannen van de C-groep voorbij. Niet veel later pikken ze aan en rijden stukje in de slipstream mee. Aan het eind van de dam slaan we links af om langs het spuikanaal richting Bad gaan. Onder langs de dijk rijden we richting Waarde. vanaf daar richting de sluizen van Hansweert. We nemen de verkorte route en voor velen vreemde pad. Zo kom je nog eens ergens!  Met de wind in de rug trappen we lekker door. Tot bij Retranchement, Onno rijdt lek en 1e hulp bij pech Marco is de band er af aan het halen voordat überhaupt het wiel er al uit is. Het lijkt een record band wisselen te worden tot dat de patronen niet leeg gaan in de nieuwe band maar in de hand van de pechhulp. Poging 2 lukt beter onder aanmoediging van de overige renners.  Snel neemt Marco de kortste pad door de berm naar zijn fiets. Hier ziet hij een verse drol over het hoofd. Tot groot vermaak van iedereen probeert hij zo goed en kwaad zijn schoen schoon te krijgen. Helaas lukt dit niet en rijden we naar huis met een naar luchtje. Op de Oesterdam terug worden we ook nog getrakteerd op een bui motregen. Als we met 89 km op de teller aankomen is iedereen weer tevreden en alles vergeten. Helaas de lucht blijft nog lang hangen.

De mannen van de C-groep zijn laat terug. Er wordt al gesuggereerd dat ze de 1e 100 km van het nieuwe jaar in de benen hebben. Op de terugweg wat ongemakjes gehad en paar keer moeten wachten vandaar dat ze zo laat waren. Wel voor de 3e keer dit jaar meer km op de teller dan de B-groep. De eerste tikjes voor het klassement zijn uitgedeeld.

Het was nog lang onrustig in de cafetaria