Clubrit Tandje Bij

Knarsende tanden

De winter blijft weg, zacht weer met weinig wind. Een formule om veel renners aan de start te hebben.

De A-groep vertrekt zonder Kees (buikgriep) met 3 man richting Oesterdam voor de eerste keer Zeelandbrug van dit jaar. Groot gemis de man met lange adem. gemiddelde zak hard naar beneden. 33,5 km/u afstand wel 115 km.

De C-groep vertrekt met 5 man richting Philipsdam voor de kortste versie Hellegatsplein.  Bij terugkomst 84 km op de teller met gemiddeld 30,5 km/u

Zelf ga ik met de B-groep op pad. 11 renners en 2 rensters. (1 gastrijdster van Talentned). We vertrekken voor een rondje Hellegatsplein.  Iedereen heeft er zin in en met de wind in de rug wordt er flink doorgereden. Anders altijd actief voorin is nu Wim L niet op gang te krijgen. Na elke bocht zakt hij helemaal terug naar achter. Even lijkt het zelfs dat we hem nooit meer terug zien. Wat is er aan de hand met die Wim?  Als hij weer in de groep is toch even polshoogte genomen. De geringe voorraad en lange levertijden van onderdelen heeft er toe geleid dat er iets te lang is door gereden met de ketting en cassette! enigszins kracht zetten en  de ketting vliegt over de tandwielen. Schijnt dat er aankomende week een beurtje is gepland. Jacco loods ons over Flakkee alsof hij daar dagelijks komt. Jammer dat de tulpenbollen nog niet in bloei staan. We draaien lekker door en zo af en toe komt er een corrigeerde oproep dat de zweep er af mag. Zo net voor de de Bosweg (dam) passeren we een tunneltje. Best lastig om deze zo in de donker te nemen. Voor Bram is het achteraan helemaal lastig. Als hij dan ook nog een banaan eet dan raakt hij ver achter. Even gas er af en als hij aan sluit wordt hij enthousiast begroet. Nadat we de brug over de sluizen  voorbij zijn en rechtsaf slaan krijgen we de laatste 40 km tegen wind. De beurten worden wat korter en de bus wordt drukker. Prima als we op deze manier met z’n allen thuis komen. Via Steenbergen en Nieuw Vossemeer komen we weer op eiland. Met wat knarsende tanden maar zonder lekke banden komen we aan de 94 km met gemiddelde van 32,9 km/u. Heerlijk gefietst. Nu maar hopen op versoepelingen zodat we ook van de nazit kunnen gaan genieten.

Groet Jaap Geuze