rit 04-01-20

Veel wind maar droge wegen.

Vandaag de eerste clubrit van 2020. Aan de start zoals altijd veel renners. De A-groep vertrekt zoals gebruikelijk als eerste. We moeten eerst via St Annaland om Jeroen op te pikken. Hij had op weg naar Smerdiek panne opgelopen en was alleen achter gelaten door z’n dorpsgenoten. Als hij aansluit zijn we met 9 man en een gastvrouw. Via de Blauwe Bloem rijden we richting Oesterdam. Het tempo zit er weer lekker in en er komt wat gemor van Hans P als we boven de 40 gaan. En dat met handjes op het stuur van de kopman. Hans en Julia draaien net voor de Oesterdam af richting Tholen. Met 8 vliegen de dam over. Aan het eind van de dam een afloper van Kees. Het wisselen gebeurt door zijn persoonlijke mecanicien uit Stavenisse. Volgens bronnen omdat Kees z’n leesbril niet bij had en we anders na 2 km weer hadden gestaan.

Snel verder langs het kanaal richting Woensdrecht. Op verzoek van Simon pakken we de Rijzende weg pfff. Na wat puffen komen we onderaan weer samen om de weg te vervolgen naar korte ven. Net voorbij Heimolen pikken we Hans van Dijke op. Hij besluit mee te rijden. Helaas maar van korte door ivm lekke band  ter hoogte van de Kragge van Onno.

Onze routeplanner begint zenuwachtig op z’n klok te kijken. Het zal krap worden om aan de kilometers te komen vandaag. We rijden de bossen uit richting Steenbergen. Op aanwijzen van Jaap nog een extra lusje om nog langer tegen wind naar huis te rijden. Vanaf Nieuw-Vossemeer is het echt volle bak tegen de wind in beuken. Vele dachten de kortste pad naar Smerdiek te nemen. Niets was minder waar. Kees heeft een receptie en moet om half 5 thuis zijn dus besluit Arjan als grootste vriend van hem dan maar via St Annaland naar Smerdiek te rijden. Zo komen toch nog mooi op 100 km en is het eerste verschil in het klassement gemaakt.

Hopelijk nog vele mooie tochten

Jaap