Direct toen vrijdagavond de versoepelingen werden aangekondigd een bericht in de appgroep Tandje Bij dat de clubrit mag doorgaan. Het bleek dat iedereen stond te popelen om in groepsverband te fietsen.

Aan de start 23 renners (21 leden & 2 gastrijdsters) De A-groep vertrekt met 3 renners, B-groep met 16 renners, C-groep met 4 renners. Alle groepen gaan richting Brabant om Oesterdam op de terugweg te nemen.

Zelf rij ik met de B-groep mee. We zijn nog maar bij de watertoren en we staan stil voor de 1e lekke band van de middag. Richard wordt geholpen door de handige kerels in de groep en binnen 5 minuten zitten we weer op de fiets. Iedereen neemt zijn plaats in en we gaan richting Nieuw Vossemeer. Er wordt lekker doorgereden met de wind in de rug. Nog voor Steenbergen de 2e lekke band deze keer Marco. Het lijkt er op dat onze Thoolse prullen door of hun materiaal niet op orde hebben of door glas gereden hebben. Op de weg naar Smerdiek had ook Onno al een lekke band. Snel weer op weg richting Steenbergen om via Moerstraten naar Wouwse Plantage te rijden. De zon begint inmiddels door te komen en gevoelstemperatuur stijgt naar 3 grd. Via Hoogerheide, Putte door de polder richting Schelderijnkanaal. Voor we hier zijn helaas de 3e lekke band. Jos is het slachtoffer. Met wat hulp zijn we weer snel op weg. Gelukkig maar want als je zo staat is het koud. Nog niet vermeld maar in de groep twee gastrijdsters Anouk (dochter van Marco) en Julia (dochter van Hans Lindhout) de dames hebben er zichtbaar zin in. op de Oesterdam naast elkaar op kop van het peloton en trekken lekker door. Iedereen had wel een beetje zin om door te rijden. Door de lekke banden waren we wat vertraagd en dat met de wetenschap dat bij aankomst een Hertog Jan stond te wachten gaf menigeen meer energie. Met dank aan onze navigator Jacco komen we met een vertraging van 5 minuten met 93 km op de tellen weer veilig aan op Smerdiek. Leuk om te melden dat Julie lange en sterke kopbeurten draaide in haar mooie outfit van TalentNed. Anouk een lidmaatschap van haar vader cadeau kreeg en we dus teller op 40 leden staat.

Voor de statistieken A-groep 102 km gem/snelheid 35 km/u  B-groep 93 km  3 lekke banden! gem/snelheid 33,4 km/u C-groep 80 km gem/snelheid 30,1 km/u

Zoals u ziet is er voor iedereen wel een groep om bij aan te sluiten. Gastrijders (sters) altijd welkom.

Namens bestuur Jaap Geuze